Even voorstellen

Mijn naam is Oliver Van Wissen. Ik ben gepassioneerd acupuncturist met een praktijk in Cadier en Keer. Acupunctuur is mijn passie, omdat het gebaseerd is op de Chinese geneeskunde. In de Chinese geneeskunde worden niet de symptomen maar de oorzaken van de klachten aangepakt. Op deze manier wordt het lichaam in gang gezet om zelf voor verbetering en genezing te zorgen.
Ik ben in aanraking gekomen met acupunctuur toen ik in de loop der de jaren steeds meer heupklachten kreeg, waar ik maar niet van af kwam. Totdat een kennis mij vertelde dat zij mensen met soortgelijke problemen vaak doorverwees naar een acupuncturist. In het begin was ik sceptisch “hoe kunnen wat naaldjes ervoor zorgen dat ik beter word”, ik vond echt dat het iets zweverigs was.
Tijdens de intake vroeg de desbetreffende acupuncturiste allemaal vragen die niets met mijn heupklachten te maken hadden. Ik dacht echt waar ben ik hier beland. Totdat zij mij het verloop van de galblaas-meridiaan liet zien, precies over de pijnplekken op mijn heup. Hierdoor kon ze haar vragen verklaren. Het resultaat: na 5 behandelingen was ik pijnvrij.
Tijdens mijn behandelingen werd mij duidelijk dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat. Dus vroeg ik me meteen af: wat kun je dan allemaal nog meer met acupunctuur genezen? Ik raakte enthousiast en nam het advies van mijn acupuncturiste ter harte: ga acupunctuur studeren.

Ik heb mijn opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) gevolgd bij de Qing Bai academie. Na de basis vakopleiding (1 jaar) waarin de principes van de TCG worden bijgebracht, heb ik de opleiding tot acupuncturist gevolgd (2 jaar). Tijdens mijn eerste leerjaar van de opleiding tot acupuncturist heb ik tevens de westerse medische basis kennis opleiding (1 jaar) gevolgd, om zo de link te kunnen leggen tussen acupunctuur en de westerse geneeskunde. Tijdens het tweede leerjaar van de opleiding tot acupuncturist heb ik ook de opleiding tot Tuina (massage) therapeut gevolgd.
Tijdens mijn studie hoorde ik steeds meer over de wonderbaarlijke verhalen van de Dr. Tan methode. Na mijn studie heb ik me gespecialiseerd in de Dr. Tan methode.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor acupunctuur (NVA). Hierdoor ben ik verplicht om jaarlijks acupunctuur en westerse bijscholingen te volgen.

Dr. Tan Methode


Ik werk voornamelijk met de Dr. Tan Methode. De Dr. Tan methode is een revolutionaire behandeling voor pijn en ziekte, waarbij je meteen resultaat van de behandeling voelt. Pijn in je schouder bijvoorbeeld? Ik controleer op welke meridiaan of meridianen de blokkade zit. Via de systemen kies ik het beste punt of punten om er meteen verbetering in te brengen, met als uiteindelijk doel totale genezing. Er wordt dan niet in uw pijnlijke schouder geprikt maar in je onderbeen bijvoorbeeld. Ik kan begrijpen dat dit vraagtekens oproept. Dat had ik in het begin ook, maar het werkt echt fantastisch! De meeste patiënten kunnen het ook niet geloven dat de pijn sterk verminderd of meteen weg is. Begrijpelijk als je al maanden last hebt en al van alles geprobeerd hebt. De blik op de patiënt zijn gezicht is voor mij elke keer weer fantastisch om mee te maken.
Pijn bestrijding is nog maar het begin. Het is ook zeer effectief voor herstel van het evenwicht bij chronische aandoeningen en interne ziekten zoals: spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, menstruele problemen, blaas problemen, hooikoorts, long problemen, vermoeidheid, artritis en nog veel meer. Daarvoor gebruik ik global balance en de 12 magical points. In dit systeem worden de 12 belangrijkste meridianen in evenwicht gebracht door op de juiste plekken naaldjes te zetten. Interessant hè? Grote kans dat ik u ook kan helpen.

Bent u trouwens bang voor naalden? Voor mensen die wat huiverig zijn voor naaldjes heb ik speciale verfijnde naaldjes die absoluut pijnloos zijn. De meeste mensen vinden het zetten van de naaldjes 100% meevallen.